4 întrebări pe care să ți le pui la shopping

Dacă ai lucrat cu mine știi că îmi doresc în egală măsură să te ajut să alegi piesele potrivite pentru a-ți construi garderoba, precum să te ajut să înțelegi ce să NU cumperi. Foarte mulți oameni ajung să cumpere lucruri pe care nu și le doresc cu adevărat sau nu le sunt utile, motiv pentru care astăzi vreau să vă spun ce fac eu pentru a evita genul acesta de cumpărături.

Voi trece prin cele 4 întrebări pe care mi le pun atunci când achiziționez piese noi, întrebări care mă ajută să evit greșelile și care sper să te ajute și pe tine. Vei mai face achiziții nepotrivite după ce înveți să îți pui aceste întrebări? Sigur că da! Și eu mai fac. Suntem oameni și este nerealist să credem că, cu 4 întrebări vom evita orice greșeală. Dar scopul meu este să te ajut să îți construiești o garderobă funcțională (adaptată la stilul tău de viață), pe care o adori și aceste întrebări sunt un punct bun de pornire.

Hai să luăm întrebările pe rând:

Am nevoie de acest produs?

Și când spun nevoie mă refer la o nevoie reală. Gândește-te la cum contribuie piesa respectivă la versatilitatea și funcționalitatea garderobei tale. Un produs nou, pe care să ai certitudinea că nu îl vei regreta, ar trebui să fie echivalentul a cel puțin trei ținute noi, nu doar una, iar acele ținute să fie potrivite pentru activitățile tale de zi cu zi, adică funcționale.

Iubesc acest produs?

Dacă ai o garderobă aliniată cu cine ești tu, un stil personal bine închegat, îți va fi mai ușor să determini dacă iubești sau nu acea piesă. Simți că e făcută pentru tine? O simți plăcut pe piele? Îți stârnește imaginația și deja ți-ai conturat trei ținute în minte și diferite contexte în care să o porți? Răspunsul la majoritatea întrebărilor ar trebui să fie da.

În schimb, dacă ești în procesul de a-ți construi stilul personal sau poate încă nu ai bugetul pentru a-ți lua piesele pe care să le iubești cu adevărat, probabil răspunsul tău nu va fi ”Da, iubesc această piesă!”, dar trebuie să fie ”Îmi place foarte mult!”.

Iar dacă există lucruri care te deranjează: lungimea e mai scurtă cu câțiva centimetrii față de ce ți-ai dori, te mănâncă pielea de la el, nu îți place cum se simte materialul pe piele, e o idee mai decoltat decât ești tu confortabilă să porți și așa mai departe, nu îl cumpăra! Nu fă compromisuri fiindcă vei ajunge să nu porți produsul respectiv.

Îmi permit acest produs?

Întotdeauna îți pui întrebarea dacă produsul este în buget. Nu vrei să te pui în situația în care îți este groază să porți un anumit produs de frica să nu pățească ceva, fiindcă ai făcut eforturi financiare pentru a-l achiziționa.

Am ceva similar în garderobă?

Să zicem că ai răspuns „da” la toate întrebările de mai sus: ai nevoie de produs, îl adori și îți permiți să îl achiziționezi. Dacă și răspunsul la această întrebare este tot „da”, cel mai probabil nu ar trebui să cumperi acel produs.

De fiecare dată când cumperi un produs care e identic cu ceva ce ai deja acasă, vei obține cu el exact aceleași ținute ca și până atunci, deci nu vei avea versatilitate în garderobă.

Procesul de a-ți construi o garderobă aliniată cu tine, care este în egală măsură versatilă și funcțională, necesită răbdare și asumare, iar aceste patru întrebări sunt un punct bun de pornire pentru alegeri cât mai potrivite și cât mai puține regrete.

Next
Next

Black Friday 2023