6 trucuri care te fac sa pari mai înaltă

Studiu de Caz - Miroslava Duma

Miroslava Duma este fost fashion editor la revista Harper’s Bazaar, fashion It Gril și fondatoarea Buro 24/7.

Dar lăsându-i CV-ul la o parte, ce ne interesează pe noi, în acest studiu de caz, este înălțimea ei. Nu ți-ai da seama din imagini că are doar 154cm înălțime.

Haideți să vedem cum reușește să pară atât de înaltă și ce trucuri stilistice folosește!

1. Ținute monocromatice

Dacă dați o căutare rapidă pe Pinterest, veți observa că Miroslava apelează frecvent la acest truc al ținutei monocromatice.

O ținută monocromatică nu trebuie să fie și plictisitoare. Alege piese colorate, adaugă un accesoriu statement, optează pentru piese structurate sau cu croiuri aparte. Sky is the limit!

2.Salopete

Mergând pe aceleași principii cu a ținutelor monocrome, salopetele monocromatice au efect de alungire a siluetei. Alege un model cu pantalon lung wide leg pentru efect maxim de alungire.

3.Pantaloni cu talie înaltă

Un alt truc stilistic pe care Miroslava îl adoptă cu frecvență este încorporarea în ținută a unui pantalon sau jeans cu talie înaltă.

Aceștia au efect de alungire, atâta timp cât sunt alăturați unor topuri scurte sau băgate în pantaloni.

Extra: Dacă vrei să sporești efectul de alungire alege un pantof cu vârf ascuți, de aceași culoare cu cea a pantalonului.

4.Pantalon evazat, larg, bootcut

Un alt ajutor de nădejde atunci când dorim sa obținem un efect de alungire a siluete, sunt pantalonii (sau jeanșii) evazați, largi sau bootcut.

Lungimea acestora, cu excepția modelului culotte, trebuie să acopere în întregime tocul pantofului. Vor rămâne undeva la 1 - 1,5cm între tiv și sol.

5.Talie accentuată

Un truc stilistic foarte la îndemană, care poate schimba total aspectul final al ținutei, este adăugarea unei curele în zona taliei. Recomandarea mea este sî optați pentru cele înguste sau medii.

Dar o talie accentuată nu înseamnă doar utilizarea unei curele. Aceasta se poate marca și prin croiuri, ca în exemplul alăturat.

6.Lungime midi

Rochiile sau fustele midi sunt o opțiune foarte bună chiar și atunci când ai 150cm. Miroslava ne-a demonstrat asta de nenumărate ori.

Midi înseamnă orice lungime de sub genunchi până deasupra gleznelor. Excepție fac rochiile sau fustele a căror tiv se oprește în cea mai lată parte a gambei, fiindcă acestea crează un efect de scurtare a piciorului.

Previous
Previous

Ce cadouri cumpărăm de Crăciun